“Ik hoop dat andere mensen kracht halen uit mijn verhaal”

Danny

Danny is de grapjas van DOCK24. Lekker dollen en lachen, want ‘het leven is al serieus genoeg’, aldus Danny. En vanuit die gedachte werkt hij aan zijn skills.

“Drie jaar geleden ben ik dakloos geworden. Ik vond al snel een plek bij het Leger des Heils in Zwolle, maar mijn dag- en nachtritme was ver te zoeken. Ik zat niet lekker in mijn vel en stopte met mijn toenmalige werk. Een jongerenwerker stelde DOCK24 voor. Afwisselend werk en de vrijheid om zelf te bepalen waar ik, in overleg met mijn trajectcoach, aan werk, dat leek mij wel wat.”

Lekker bezig zijn
“Ik doe eigenlijk van alles. Van het schoonmaken van de wc’s tot het in elkaar zetten van een palletbank. De verschillende werkzaamheden zorgen er juist voor dat ik er plezier in heb. Gewoon lekker bezig zijn in plaats van de hele tijd zitten te malen. Daarnaast wil ik mijn skills uitbreiden. Goed worden in verschillende dingen, zodat ik ook veel te bieden heb. Het belangrijkste vind ik dat ik weer structuur heb aangebracht in mijn leven en dat ik weer een doel heb. Maar het is niet altijd even makkelijk hoor. Vergelijk het met het in elkaar zetten van een bouwwerk. Wanneer je alles zelf op maat moet zagen en de juiste schroefjes bij elkaar moet zoeken, bestaat de kans dat je een foutje maakt. Dan moet je op zoek gaan naar de fout en een oplossing zoeken. Zo is het leven ook. Je moet door periodes heen die moeilijk zijn, anders kom je geen stap verder.”

“Het klussen vind ik hartstikke leuk, maar ik wil hier niet mee verder. International Business, dat is wat ik ga doen. Ook wil ik ervaringsdeskundige worden en werk ik mee aan het project Vuurkracht. Ik heb zelf een pittige periode gehad en ik hoop dat ik andere mensen kan helpen met de lessen die ik geleerd heb, dat ze daar kracht uit halen. Nu eerst mijn zaken zelf op orde brengen. Ze gaan mij ontzettend missen straks, dat weet ik, maar ik kan niet wachten totdat het nieuwe schooljaar begint.”

Meer succesverhalen lezen? Bekijk dan eens ons boekje vol succesverhalen!