“Ik heb weer vertrouwen in de toekomst!”

Hans

Na meerdere burn-outs weet Hans zeker dat hij zijn herstel op een andere manier moet aanpakken. Maar ook dat de weg naar geluk niet alleen een leuke baan als eindbestemming heeft.

“Na mijn burn-out was ik heel erg zoekende naar een goede weg ‘terug’. Niet terug naar wat ik altijd gedaan heb natuurlijk, want ik wil niet weer terug naar een 70-urige werkweek en weer in een burn-out belanden. Maar hoe pak ik dat in mijn eentje aan? Alleen het idee daaraan beangstigde mij al. Het intakegesprek bij de gemeente samen met mijn trajectcoach was daarom een opluchting. Ik werd echt gezien. Daarnaast is het fijn dat er letterlijk iemand naast mij staat en met mij meekijkt en dingen samen met mij uitzoekt. Als ik dat allemaal zelf had moeten doen, had dat veel langer geduurd.”

“Ik krijg de ruimte om goed te herstellen en te ontdekken wat ik graag wil maar ook wat ik aan kan. Ik heb altijd een eigen onderneming gehad en daar haalde ik veel voldoening uit, maar het was voor mij meer dan ik aan kon. Daarom kijk ik steeds samen met mijn coach wat op dit moment passend is voor mij en waar ik gelukkig van word. Zo ben ik bij de start van mijn traject begonnen met een paar uur in de week bij de wijkboerderij de Klooienberg. Inmiddels maak ik twaalf uur in de week bij het Gift City Cafe. Ik bouw zo langzaam mijn uren op en mijn coach zorgt ervoor dat ik niet te snel ga, maar wel stappen blijf maken. Door de tijd te nemen om volledig te herstellen (dat betekent naast het traject bij DOCK24 ook het volgen van therapie) voorkom ik dat ik straks weer in een burn-out beland. Iets wat mij in het verleden al veel te vaak overkomen is. Ik doe er nu misschien wat langer over, maar daar heb ik op de lange termijn veel meer aan en daardoor zit ik over een jaar niet weer bij huis. Hoe de toekomst eruit ziet weet ik nog niet, maar ik heb er wel weer vertrouwen in. Daar hoort een baan bij waar ik gelukkig van word, maar ook een partner en een gezonde leefstijl. En als ik daar een goede balans in vind, weet ik zeker dat het goed komt.”

Meer succesverhalen lezen? Bekijk dan eens ons boekje vol succesverhalen!